The Green Strip at the New Archives

Copenhagen_New_Archive_JLY_02

View from Carsten Niebuhrs Gade

Copenhagen_New_Archive_JLY_01

Copenhagen_New_Archive_JLY_03

The park sits eight meters above street level.

Copenhagen_New_Archive_JLY_04

View of New Archives and existing office building

Copenhagen_New_Archive_JLY_05

 

The Green Strip at the New National Archives

Copenhagen, Denmark | PLH Arkitekter | 2009

Located near the Copenhagen Harbour, the New National Archives comprise of two windowless rectangular storage depots, adorned with a relief geometric brick facade pattern. The two depots form a generous, 7000 square meter elevated park with the adjacent, existing office building. As part of the first phase of the larger, 900 meter long elevated promenade project, The Green Strip cultivates biodiversity, collects rainwater, and provides a retreat from the city.

Given the city’s green roof initiative, the Green Strip capitalizes on the in-between space and makes the non-publicly accessible buildings a backdrop for nature. The project, however, would benefit from more transverse visual and physical connections.

Visited: May 7, 2018

Further Projects